Hulpverlening

Opleidingen en hulpverlening tijdens evenementen

Voor de leden die heel graag mee willen doen met het posten bij evenementen, die kunnen dit aangeven bij onze coördinator. Die zal dat heel prettig vinden, want hij zit vaak te springen om mensen en besteed er altijd weer veel energie en tijd aan om aan alle aanvragen te kunnen voldoen.

Het posten bij evenementen is niet verplicht, maar wel een voordeel. Tijdens het posten bij een evenement doe je veel ervaring op over het EHBO-en en je doet er een ander veel plezier mee. Het is altijd fijn dat mensen als ze zich bezeren ze zich bij jou kunnen melden voor eerste hulp.

De EHBO Smilde bezit over eigen jassen, polo's, EHBO tassen, communicatiemiddelen en een grote eigen behandelpost.

Jaarlijks vragen diverse organisaties ondersteuning van onze EHBO vereniging aan voor hun evenement. Het aantal organisaties welke een beroep doen op de vereniging is groeiende, jullie kunnen dus ook een telefoontje of mailtje van het bestuur verwachten met de vraag om je een keer in te zetten voor de vereniging.

Aanvragen Hulpverlening bij Evenementen:

De vereniging levert op verzoek vrijwillige hulpverleners bij de meest uiteenlopende evenementen in Smilde, Hoogersmilde en Bovensmilde.

Als u hulpverlening zoekt bij o.a. sportwedstrijden, bedrijfsfeesten, enz. kunt u via onze vereniging een verzoek tot hulpverlening indienen.

De hulpverleners van de KNV EHBO Smilde worden uitgerust met alle benodigde verbandmiddelen en dragen herkenbare kleding.
Iedereen met een geldig EHBO-diploma kan zich actief bezighouden met het verlenen van eerste hulp door als vrijwillige hulpverlener te assisteren bij evenementen. Alle leden zijn in het bezit van het certificaat AED-bediening.

Hulpverlening aanvragen voor evenementen:

Ook voor het aanvragen van eerste hulp bij een evenement kunt u terecht bij onze coördinator hulpverlening via:
evenementenplanning@ehbosmilde.nl

Minimaal zes weken van te voren dient u uw aanvraag aan te melden, daar u anders het risico loopt dat we uw evenement niet in behandeling kunnen nemen. Let op: ondanks de vroege aanvraag kan het toch zijn dat wij geen vrijwilligers kunnen leveren. 

 

Alleen op aanvragen uit de Smilden zal worden gereageerd!!